Beskrives som en teoretisk igangsætning hvor en sommerfugls vingeslag på den ENE SIDE af jorden kan starte en orkan eller storm på den ANDEN SIDE af jorden.
Vingeslagene igangsætter en påvirkning der hele tiden fortsætter og forstørres.
..Ligesom en dråbe bliver til ringe i vandet der forstørres.
Hvad skal du bruge denne lommefilosofi til tænker du måske?
*
Vi starter lige et andet sted.
Du skal se dig selv som en enhed. Et stykke meget moderne teknologi. Man kan ikke bare sige du skal se din KROP som en enhed, for DU er meget MERE end din krop. Du er en ENHED. Lavet af tanker og følelser, kemiske processer, mange typer af væv, som fx muskelvæv, nervevæv, senevæv, bare for at nævne nogle.
Det helt vanvittige er at alt i din enhed arbejder sammen. SAY WHAT!?
Jep den er god nok. Hele pivtøjet arbejder sammen og du kan påvirke hele molevitten med den måde du lever dit liv på.
*
Din krop står aldrig stille, den er hele tiden i bevægelse også når du sover lige så tungt som en bjørn i vinterhi.
Hjertet pumper blodet rundt i dine blodåre, din lymfe bliver dræneret, din cerebrospinalvæske, den væske din hjerne svømmer rundt i, varieres.
Dine lunger udvider sig, sammen med dine ribben, når du trækker vejret. Du drømmer og du tænker. Hver eneste struktur i din enhed er altid i bevægelse.
*
Som udgangspunkt er alle kroppens dele skabt ud fra den filosofi at de passer perfekt sammen, som “fod i hose” eller “hånd i handske”, i ved hvad jeg mener. Det spiller bare!
Men opstår der en skade eller sygdom, hvad enten det er psykisk eller fysisk, så bliver det unormalt og maskinen, eller enheden, vil stille og roligt begynde at falde fra hinanden. Delene passer ikke sammen længere, fordi der er sket en forandring et sted i kroppen.
FORM og FUNKTION hænger sammen. Uden form ingen funktion og omvendt.
*
Dit hjerte vil pumpe blod rundt så længe det kan, men hvad tror du der sker når små skavanker rundt omkring i kroppen forplanter sig?
Delene passer ikke længere sammen..
Det er her sommerfugleeffekten kommer ind i billedet.
Kunne det tænkes at der er strukturer som begynder at danne bestemte MØNSTRE som er uhensigtsmæssige?
Kan det være du begynder at få ondt flere steder i kroppen?
Eller giver du din alder skylden for dine dårligdomme?
*
Hvis du er åben overfor den filosofi at DU er en samlet ENHED, så kan det være at osteopati er noget for dig. Osteopatisk behandling kigger på DIG som en HELHED, ikke kun som “en ryg” eller “en skulder” eller hvilke etiketter du har sætter på dig selv.
Osteopati søger at finde ÅRSAGEN til dine problemer, gennem en grundig viden indenfor læren omkring neurologi, fysiologi, anatomi, biomekanik, patologi og endokrinologi og en forståelse for at du er en helhed.
*
Læren omkring sommerfugleeffekten bygger på den teori der siger at en storm kan starte med et lille vingeslag fra en sommerfugl i Japan, som bliver til en orkan i Texas.
En dråbe bliver til ringe i vandet..
– Katrine Magnussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *