Målet med osteopati er at få genoprettet kroppens balance og naturlige funktion. Osteopatien kombinerer viden om anatomi, fysiologi, biomekanik, neurologi, patologi (sygdomslære), embryologi (fosterlære) og organlære.
 
Filosofien bag osteopati er, at når kroppen bliver korrigeret mekanisk, vil kroppens egne selvhelingsmekanismer træde i kraft.
 
Problemer ét sted, vil som oftest også forårsage problemer andre steder. Kroppen vil altid søge at holde øjnene i vatter, derfor sker der en slags domino effekt. Som patient kan man fx komme med smerter i nakken, men problemet kan stamme fra en problematik i bækkenet eller foden og omvendt, men årsagen til problemet har måske mere visceral (organ) karakter, fordi kroppens egen beskyttelses mekanisme gør at der passes på vitale dele og dette medfører altså skævheder.
 
Det er egentligt smart, at kroppen danner en beskyttelses mekanisme, som gør at vitale dele altid er passet på og derfor er det også vigtigt at vores patienter forstår denne komponent og hvorfor osteopater behandler som de gør. Osteopater forsøger at optimere kroppens funktioner, da alle kroppens strukturer påvirker hinanden og er afhængige af hinandens funktion.
 
Læs mere hos danske osteopater:
https://www.danskeosteopater.dk/osteopati/hvad-er-osteopati/
 
Ønsker du at bestille en tid hos en af vores osteopater eller osteopat studerende? Skriv en mail til fysikken@fysikken.dk eller ring til os på 57612465.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *