Funktionel medicin

Der er de senere år kommet stor fokus på hvordan mavetarmsystemet påvirker resten af kroppen. Dette gælder både det hormonelle system, hud, led, fordøjelsen, energiniveau, muskler m.m. I funktionel Medicin bruges især kosten, men ligeledes livsstil, til at helbrede eller mindske symptomer på forskellige sygdomme og problematikker.
(Du har måske set programmet på Tv2 spis dig rask? Som tager udgangspunkt i Funktionel medicin).

En konsultation med funktionel medicin tager udgangspunkt i biokemi, fysiologi, microbiome, endokrinologi m.m. I stedet for blot at kigge på symptomer, vurderes alle faktorer som kan have indflydelse på immunsystemet og der handles ud fra dette. Alle mennesker er unikke og dette kræver forskellige tiltag.

Det vigtigste er først, at kigge på Kost, Rygning, Alkohol, Motion, Søvn og Stress. Dette er de basale parametre, som ikke behøver at være perfekte, men som er nødvendige for at kroppen fungerer. Dette gøres ved en dybdegående samtale. Derfor tager første konsultation som udgangspunkt 1½ time.

​Det kan indimellem være nødvendigt, at kigge på prøver fra lægen eller tage tests, som bliver analyseret i udenlandske laboratorier. Dette er først tilfældet når de basale faktorer er afprøvet og afdækket.

Ved en konsultation gives råd ift. kost, kosttilskud, træning, afspænding, søvn og andre livsstilsfaktorer, der er relevante.

Al materiale udleveres. I et forløb hos os i Fysikken vil vi fungere som din sparringspartner. Det er detektivarbejde for kroppen og der er ofte flere faktorer, som spiller en afgørende rolle for dit helbred.

Inden konsultationen vil det være en hjælp hvis:

  • Du har taget billeder eller skrevet ned, hvilken kost og væske, som du har indtaget de sidste 3-4 dage
  • Du medbringer en liste med de kosttilskud du tager eller evt. medbringer dem til konsultationen
  • Du medbringer en liste over den medicin du tager, hvis dette er tilfældet
  • Du medbringer eventuelle prøver du har fået taget hos lægen eller andre behandlere

 
Vi tilbyder Funktionel Medicin i Fysikken Ringsted, hos Martin Larsen og Emil Schouw . De har begge en baggrund indenfor fysioterapi og har begge taget den 5 årige uddannelse som Osteopat D.O.

En konsultation tager ca. 1½ time og koster 750,00 kr.