Ernæring og funktionel medicin (Nutrition & Functional Medicine)

Der er de senere år blevet stor fokus på, hvornår mavetarmsystemet påvirker resten af kroppen. Dette gælder både det hormonelle system, hud, led, fordøjelsen, energiniveau, muskler m.m. I functional Medicine bruges især kosten, men ligeledes livsstil, til at helbrede eller mindske symptomer på forskellige sygdomme og problematikker. Der tages udgangspunkt i biokemi, fysiologi, microbiome, endokrinologi m.m. I stedet for blot at kigge på symptomet, vurderes alle faktorer som kan have indflydelse på immunsystemet og der handles ud fra dette. Derfor er INGEN case ens. Vi er alle forskellige og dette kræver forskellige tiltag.

Det vigtigste er først, at kigge på om KRAMSS-faktorerne er på plads. KRAMSS står for; Kost, Rygning, Alkohol, Motion, Søvn og Stress. Dette er de basale parametre, som ikke behøver at være perfekte, men som er nødvendige for at kroppen fungerer. Dette gøres ved en dybdegående samtale.

Alt efter klientens sygdom eller symptomer afgøres det hvorvidt der skal justeres på KRAMSS-faktorerne. Det kan indimellem være nødvendigt, at kigge på prøver fra lægen eller tage tests, som bliver analyseret i udenlandske laboratorier. Dette er først tilfældet når de basale faktorer er afprøvet og afdækket.

Ved en konsultation gives råd ift. kost, kosttilskud, træning, afspænding, søvn og andre livsstilsfaktorer, der er relevante. Al materiale udleveres. I et forløb hos mig vil jeg fungere som din sparringspartner. Det er detektivarbejde for kroppen og der er ofte flere faktorer, som spiller en afgørende rolle for dit helbred. Mit mål er, at give klienten forståelsen for hvorfor kroppen reagerer som den gør og give de nødvendige værktøjer til at opnå positive resultater. Det daglige arbejde kan jeg IKKE gøre for dig, så det kræver selvfølgelig ligeledes en indsats fra din side. Alle kan hjælpes, spørgsmålet er hvor langt de er villige til at gå.

Derudover er jeg i tæt samarbejde med andre faggrupper, hvis dette skulle være nødvendigt.

Inden konsultationen vil det være en hjælp hvis:

- Du har taget billeder eller skrevet den kost/væske ned du har indtaget de sidste 3-4 dage

- Medbringe en liste med de kosttilskud du tager eller tag dem med

- Medbringe liste over den medicin du tager, hvis dette er tilfældet

- Medmindre eventuelle prøver du har fået taget hos lægen eller andre behandlere

En konsultation tager ca. 1,5 time.

Pris 750 kr.

Ring til Fysikken på: 57 61 24 65 for at booke tid​

​Emil Schouw

​Uddannet Osteopat M.R.O.DK fra IAO (International School of Osteopathy), samt uddannet bsc. i fysioterapi.

Jeg har tidligere arbejdet som professionel fodboldspiller og har derigennem en bred erfaring med skader og problematikker relateret til sport. Dog er interessen for at hjælpe alt fra motionister til de mindre aktive, mindst ligeså stor. Jeg tager afsæt i den osteopatiske tankegang hvor kroppen betragtes som en helhed, men inddrager ligeledes min viden inden for kost og ernæring, hvis jeg finder dette aktuelt. Derudover har jeg stor erfaring med genoptræning efter skader.

Kroppen belastes konstant af forskellige faktorer og det er min opgave at finde frem til årsagen bag dine smerter. Jeg orienterer mig løbende med den nyeste evidens for at kunne tilbyde den mest komplette behandling til netop dig.

Jeg vil fungere som din sparringspartner og ”detektiv”, når du er i et forløb hos mig. Målet med behandlingen er, at du opnår de bedste resultater på den korteste tid, samt får et større kendskab til din krop og hvordan du i fremtiden kan undgå problematikker.

Ydermere arbejder jeg med forebyggelse af skader, samt optimering af sportspræstationer. Her spiller fordøjelsessystemet en væsentlig rolle, hvilket jeg er særdeles velbevandret i. Derfor rådgiver jeg ligeledes i forhold til fordøjelsesproblematikker.

Problematikker og skader min behandling kan have gavnlig effekt på, kan læses under Osteopati på hjemmesiden.

I fritiden dyrker jeg mange former for motion b.la. crossfit, yoga, vægtløftning, BJJ, fri bevægelse og løb. Derudover nyder jeg at lave mad og bruge tid sammen med venner og familie.

​​

Baggrund

  • Osteopat M.R.O.DK. fra IAO​
  • Autoriseret Fysioterapeut​
  • Har løbende taget privatkurser hos Umahro Cadogan (professor i kost og ernæring), samt supervision mht. funktionel Medicin ​
  • Nordic Lab behandler - med mulighed for at lave specifikke laboratorietests for fordøjelsessystemet​
  • Certificeret i DUTCH (Dried-Urine-Test-Comprehensive-Hormones)
  • Certificeret DNA-Life Behandler ift. Gentestning
  • Kurser i GI-Tract og immunology (Umahro Cadogan)
  • Kinesiologi hos Ole Larsen (stresshåndtering)​
  • RAH-behandling (benytter det sjældent)
  • Mckenzie-kursus

Samarbejde i bevægelse

Anti doping danmark

Find os

Fysikken Ringsted

Fuglebakken 1 - 4100 Ringsted

Tel.: 57 61 24 65

fysikken@fysikken.dk

Fysikken Bjæverskov

Ejbovej 13 A - 4632 Bjæverskov

Tel.: 56 87 17 00

fysikken@fysikken.dk